Zakupy do gastronomii

By in
No comments

Nawet w najprostszym i najmniejszym lokalu gastronomicznym potrzebujemy sprzętu, który będzie nam pozwalał przygotować potrawy dla klientów. W sytuacji niedużych barów wykorzystuje się kuchenki mikrofalowe, zmywarki, piecyki gazowe, grill, frytownice i tym podobnych osprzęt. Kiedy w grę wchodzi zaopatrzenie sporej restauracji, przeznaczenie mają także wielkie kombiwary, patelnie elektryczne, garnki elektryczne, bardzo duże kuchnie, ogromne okapy i wielkie lodówki czy zamrażarki.

Zaopatrzenie się w sprzęt potrzebny do gastronomii wymaga ogromnych nakładów inwestycyjnych. Jedno urządzenie gastronomiczne kosztuje przynajmniej kilkanaście tysięcy złotych, a najczęściej jest to nawet kilkadziesiąt tyś. złotych. Takie wysokie ceny są związane z jakością, a ta powinna być jak najwyższa. Im wyższa będzie jakość rozwiązań oferowanych przez zakład gastronomiczny, tym nie gorzej dla klientów tego zakładu, a tym samym dużo lepiej dla właścicieli, bo będą mogli więcej zarobić. W doborze maszyn gastronomicznych na pewno nie warto się kierować chwilowymi potrzebami lub impulsami. Przede wszystkim trzeba myśleć perspektywicznie i zaraz nastawić się na wybór rozwiązań, które będą nam w stanie pomóc przygotować posiłki dla większej grupy ludzi. Jeżeli ograniczymy się do wyboru takich urządzeń, które pozwolą obsłużyć małą restauracje, to nie będziemy już przygotowani na to, aby obok tej restauracji otworzyć ogródek letni, który w ciepłe miesiące roku pomieści drugie tyle klientów. Wówczas zaistnieje konieczność uzupełnienia wyposażenia, a to będzie się wiązało z dodatkowymi kosztami. Będziemy również potrzebowali dodatkowego miejsca.

Więcej informacji: https://ngastro.pl/1004-piece-konwekcyjno-parowe-retigo

FacebookTwitterGoogle+Share

Dodaj komentarz